NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Ahogy Erdélyben látják – fotókiállítás a VTK-n

Az erdélyi Homoród Fotóklub Egyesület fotókiállításának megnyitójára került sor május 3-án a Víztudományi Kar (VTK) Aulájában. A bajai tárlat – a kar kiállítóterének rendszeres vendége – a Duna Fotóklub Egyesület szervezésében valósulhatott meg.

Kellnerné Felső Sára, a bajai klub elnöke köszöntötte a megnyitó résztvevőit, valamint bemutatta az erdélyi egyesületet, mellyel határon átnyúló jó kapcsolatot ápolnak. Ismertette, hogy a Homoród Fotóklub Egyesület 2014-ben alakult Erdélyben, Homoródszentpálon és jelenleg nyolc fő lelkes klubtaggal működik. A fotósok elhozták Bajára alkotásaikat, hogy bemutassák hogyan is látják ők a világot, a mindennapokat, az őket körül ölelő tájat, az embereket, a megmaradt és féltve őrzött hagyományokat – részletezte az egyesület elnöke. Hozzátette, hogy minden fotó egy-egy nagyszerű alkotás, mely tükrözi készítőjének látásmódját és stílusát.

Hátszegi Csaba, a Homoród Fotóklub Egyesület elnöke beszédében megköszönte a lehetőséget, hogy Baján is megmutathatják fotóikat. Elmondta, hogy nem első alkalommal nyílt kiállításuk Magyarországon.

A megnyitó színvonalát tovább emelte a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak zenei közreműködése.

A kiállítás május 16-ig tekinthető meg a VTK Aulájában.