NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Terepi mérőgyakorlaton a VTK hallgatói

Hidrometriai Mérőgyakorlat és Hidrológiai Gyakorlat zajlott összesen három turnusban a Víztudományi Kar Területi Vízgazdálkodási Tanszékének szervezésében május 6. és 24. között Magyaregregyen. Az edukációban a Kar oktatói mellett -a hosszú évek gyakorlatának megfelelően- külsős szakemberek is részt vettek.

A mérőgyakorlatokon közel 65 hallgató vett részt, köztük a Stipendium Hungaricum program és a vízdiplomáciai mesterképzés hallgatói is.

A programokon beszivárgásmérést, talajtani feltárást végeztek a hallgatók, és a kémiai vízhozammérés mellett más modern vízhozamérési technikákkal és eszközökkel ismerkedtek. A Sió-csatornán csónakra és vízi drónra rögzített ADCP-vel végezhető vízhozammérést is gyakorolhatták a diákok. Megismerkedhettek többek között a hidrometeorológiai mérőállomás eszközeivel, a vízügyi ágazatban használatos vízállásmérő eszközökkel és a radaros vízsebességmérő műszerrel is. A gyakorlati képzés további részeként a hallgatók erdészeti előadás keretében bővíthették szakmai ismereteiket az erdők vízgazdálkodási és klimatikus tulajdonságairól.


Címkék: mérőgyakorlat