NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Sikerrel zárult a kari nemzetközi felvételi eljárás

Eredményesen zárult az önköltséges és ösztöndíjas nemzetközi jelentkezők felvételi eljárása a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karán(VTK).

Ennek eredményeképpen növekedő és színesedő nemzetközi hallgatói közösségről számolhatunk be. A világ számos országából: Mongóliából, Jemenből, Pakisztánból, Zimbabwéből, Afganisztánból, Kazahsztánból, Ghánából, Németországból és Montenegróból érkeznek a víztudományok iránt érdeklődő hallgatók, akik a 2024/2025-ös őszi félévben kezdik meg tanulmányaikat a VTK angol nyelvű alap- és mesterképzésein: építőmérnöki, környezetmérnöki vagy nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia szakokon.

A Tempus Közalapítvány által a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretében támogatott hallgatók száma többszöröse az előző évi kedvezményezetteknek, ők kivétel nélkül az alapképzésekre érkeznek.

Az önköltséges jelentkezők körében idén a nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzés bizonyult népszerűnek, így a budapesti képzési helyszínen is több külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől.

A tavalyihoz hasonlóan az idei évben is lehetőség nyílik a Hungary Helps Ügynökség által a Keresztény Fiatalok Ösztöndíjprogramja keretében támogatott hallgatót fogadni. Ezen kívül az Erasmus+ program keretében is érkeznek majd a karra részképzésre, valamint szakmai gyakorlatra hallgatók.

A Víztudományi Karra így összesen 19 fő új nemzetközi hallgatót várunk a 2024/25-ös tanévre.