NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Az angol nyelvi készségek fejlesztésére nyílt lehetőség

„Fancifying your English: upgrade your language fluency” címmel tartott angol nyelvű előadást Szedmina Lívia PhD, aki a CEEPUS Freemover Grant nemzetközi csereprogram keretében a Szabadkai Műszaki Szakfőiskoláról érkezett Bajára, a Víztudományi Karra, szeptember 25-én.

A vendégoktató angol nyelvű prezentációjára magyar és nemzetközi hallgatók egyaránt kíváncsiak voltak. Az előadáson a tanulók nyelvi szintjével, illetve szakmai nyelvhasználatával foglalkoztak. Arra az örök kérdésre kerestek választ, hogy hogyan lehet megtanulni még folyékonyabban és gördülékenyebben angolul. Konkrét feladatokat is körbejártak, és olyan tippeket kaptak a hallgatók, amelyeket egyetemi tanulmányi kötelezettségeik mellett is könnyen beépíthetnek mindennapi angol szókincsükbe. Mindezekkel a szülővárosuk, saját egyetemük vagy alma materük kulturális és történelmi vonatkozásait tudják hatékonyabban bemutatni. Ez megkönnyíti a választ arra a gyakori jégtörő kérdésre is, mint például: „Mesélj magadról, honnan jöttél”.

Az előadás kulcsszava a „fancify” volt, azaz olyan módszerek bevetése, amelyekkel az átlagos vagy általános angol szövegeket is szakszerűbbé, szakmaibbá és tudományosabbá lehet tenni.

 


Címkék: nyelvi kurzus