NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Kik vagyunk mi? - miért a VTK?

A vízügyi ágazat egyik legfontosabb utánpótlási bázisa

A jövő vízgazdálkodása alapvetően fogja meghatározni a világ, benne hazánk fejlődését, gazdasági teljesítőképességét, élelmiszerbiztonságát, környezeti állapotát és a lakosság életminőségét. A megfelelő mennyiségű és minőségű víz rendelkezésre állása, a vizek kártételei elleni védekezés stratégiai ágazattá emeli a vízgazdálkodást, a mérnöki és vízdiplomáciai tudás jelen korunk legfontosabb értékei közé tartoznak.

A Víztudományi Kar  – jogelődjeinek köszönhetően – több mint 50 éves múltra tekint vissza. A bajai vízügyi képzés országos hírű és jelentőségű, az ágazat egyik legfontosabb utánpótlási bázisa.

A képzések helyszíne az NKE Víztudományi Kar bajai campusa, ahol az Egyetem korszerű vízügyi technológiai eljárások oktatására alkalmas oktatóhelyekkel, laboratóriumokkal rendelkezik. Két, a Kelet-Mecsekben és Érsekcsanádon található mérőtelepünk szolgál a terepi oktatás helyszíneként. Modern technológiával, korszerű mérőműszereinkkel hallgatóink a gyakorlatban hasznosítható ismereteket szerezhetnek. Baján tanuló hallgatóink részére kollégiumi elhelyezést is biztosítunk.

Az NKE építőmérnöki és környezetmérnöki alapképzési szakjai a 21. század legnagyobb környezeti és társadalmi kihívására, a vízhiány és a vízgazdálkodás problémáinak kezelésére képeznek szakembereket..

Kari kiadvány